top of page
  • Writer's pictureKorimanka

Plánovanie dokonalej svadby: Krok za krokom

Svadba je jedným z najdôležitejších momentov v živote mnohých ľudí. Je to deň, keď dvaja ľudia spoja svoje životy a oslávia lásku, ktorá ich spája. Plánovanie svadby môže byť náročné, ale s dobrým plánom a organizáciou môže byť aj vzrušujúcim a báječným procesom. Tu je krok za krokom sprievodca plánovaním dokonalej svadby.

svadobné fotenie v noci pri rybníku vo svadobnom areáli Korimanka v prešove

Krok 1: Stanovenie rozpočtu (plánovanie svadby)

Prvým krokom pri plánovaní svadby je stanoviť rozpočet. Určte si, koľko peňazí ste ochotní investovať do vašej svadby. Rozpočet vám pomôže rozhodnúť sa o dôležitých veciach, ako je veľkosť hostiny, miesto svadby a ďalšie detaily.


Krok 2: Výber dátumu a miesta

Ďalším krokom je výber dátumu a miesta svadby. Uistite sa, že dátum, ktorý si zvolíte, bude vyhovovať vám a vašim hostiam. Ak chcete svadbu v letných mesiacoch, je dobré plánovanie svadby s dostatočným predstihom, pretože populárne miesta a termíny môžu byť rýchlo obsadené.

svadobné miesto na svadbu vo svadobnom stane, svadobné stoličky a stolovanie

Krok 3: Výber hosťov

Rozhodnite sa, koľko hostí chcete pozvať na svoju svadbu. Toto je dôležitý krok, ktorý ovplyvní veľkosť miesta a rozpočet. Zoznam hosťov môže byť zložitý, ale snažte sa zahrnúť tých, ktorí sú vám najbližší.


Krok 4: Výber tématického štýlu

Teraz je čas premýšľať o tématickom štýle svadby. Chcete mať tradičnú svadbu alebo niečo netradičné a originálne? Téma vám pomôže pri výbere dekorácií, farieb a celkového dizajnu svadby.

svadobná kytica, svadobná výzdoba svadobného stolu vo svadobnom stane v prírode

Krok 5: Výber dodávateľov

Nájdite dodávateľov, ktorí vám pomôžu uskutočniť vašu víziu. To zahŕňa cateringu, kvetinový dizajn, hudbu a fotografie. Skúmajte rôznych dodávateľov, pozrite si ich portfólio a získajte odporúčania.

svadobné jedlo na tanieri

Krok 6: Plánovanie slávnosti

Rozhodnite sa, čo budete ponúkať na svadobnej hostine. Vyberte menu, ktoré bude vyhovovať vašim hosťom a vašej téme. Uistite sa, že zabezpečíte vegetariánske a špeciálne diétne možnosti pre hostí s osobitnými potrebami.

svadobné predjedlo

Krok 7: Oblečenie a líčenie

Vyberte si svoje svadobné oblečenie a líčenie. To zahŕňa svadobné šaty pre nevestu a oblek pre ženícha, ako aj líčenie a účes. Skúste si viacero možností a vyberte si tie, v ktorých sa budete cítiť sebaisto.


Krok 8: Plánovanie cesty

Ak máte v pláne svadobnú cestu, začnite ju plánovať s dostatočným predstihom. Zarezervujte letenky, ubytovanie a naplánujte si aktivity, ktoré budete počas cesty robiť.


Krok 9: Komunikácia s hosťami

Informujte svojich hostí o dátume a mieste svadby, aby si mohli zarezervovať čas vo svojom kalendári. Pošlite pozvánky a informácie o svadbe vopred.


Krok 10: Deň svadby

Nastal ten veľký deň! Uistite sa, že ste všetko dôkladne naplánovali a máte všetko pod kontrolou. Relaxujte, užívajte si tento špeciálny okamih a nezabudnite, že je to deň, ktorý bude navždy vo vašom srdci.


Plánovanie svadby môže byť náročné, ale aj neuveriteľne vzrušujúce. S týmto krokom za krokom sprievodcom by ste mali byť dobre pripravení na to, aby ste si užili svoj veľký deň naplno. Pamätajte, že svadba je o láske a spoločných momentoch, takže si ju užite a nezabudnite si ju vyfotografovať, aby ste mohli svoje spomienky na tento deň zachovať na celý život.


Recent Posts

See All
bottom of page